Kick-start your career

Of je nu op het punt staat een nieuwe baan of een stage te beginnen, het is belangrijk om te begrijpen dat de indruk die je in het kantoor gemaakt hebt net zo belangrijk of zelfs nog belangrijker is dan de indruk die je gemaakt hebt tijdens het interview. Dit is waar ze je in actie zullen zien.

De start van je eerste baan

Of je nu tijdens je studies al dan niet in een andere functie hebt gewerkt, toch kan je eerste rol in een professionele werkplek - voltijds, deeltijds of stage - sterk verschillen van wat je gewend bent of verwacht hebt.

De manier waarop je je kleedt, gedraagt en praat met je collega’s zou het niveau van professionalisme dat je tijdens het interview verkocht hebt, moeten weerspiegelen. Je bent verantwoordelijk voor het voltooien van je werk, om extra ondersteuning te vragen wanneer je deze nodig hebt en binnen je team professionele relaties op te bouwen. Met dit in het achterhoofd, wat kan je precies verwachten en hoe zou je je moeten gedragen om ervoor te zorgen dat je beschouwd wordt als een gelijkwaardig en professioneel lid van het team?

Presentatie speelt een belangrijke rol in de manier waarop anderen je zien. Elke organisatie heeft haar eigen kledingvoorschriften. Dus zorg ervoor dat je voldoet aan de normen en aan het formaliteitsniveau van je kleding op het werk. Als je je naar behoren kleedt, zie je er ook naar behoren uit en voel je je zekerder op kantoor. Het is weinig waarschijnlijk dat je serieus zult worden genomen wanneer je ongekleed op het werk toekomt en geen inspanningen hebt geleverd om je haar en je make-up te fatsoeneren nadat je ‘s ochtends uit bed bent gerold.

De manier waarop je met anderen omgaat, sociaal tijdens de lunch of tijdens een vergadering, kan je vertrouwen en je vermogen binnen je functie weerspiegelen. Wees assertief wanneer je aan het woord bent en wees niet bang om een vriendelijk gesprek te starten met een collega. Hoe meer je je openstelt naar collega’s toe, hoe sneller je je onderdeel zult voelen van het team.

Maar bovenal zijn je werkethiek en de drive in je functie belangrijke elementen die aantonen hoe waardevol je bent binnen het team. Wanneer je voortdurend te laat komt of nooit deadlines haalt, zal dit worden opgemerkt en geen goede invloed hebben op jou. Blijf georganiseerd, werk hard en zorg ervoor dat alles wat je produceert van de allerhoogste kwaliteit is.

Registreer vandaag nog zodat je je carrière een vliegende start kunt geven.

Join over 80,000 readers!
Receive free advice to help give you a competitive edge in your career.