STAGIAIR PUBLIC AFFAIRS/ PUBLIC RELATIONS

Meewerkstage Utrecht

Bijgewerkt 21/11/2023

  • Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet wat er echt toe doet.
  • MVO Nederland is een hele fijne organisatie om stage te lopen.

Over onze klant

MVO Nederland is het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Europa. Samen met 2.000 partners vormen we de beweging van ondernemers in de nieuwe economie. Ons doel? In 2025 moet twintig procent van onze economie nieuw zijn. Dat meten we via de Nieuwe Economie Index (NEx). Aan de hand van zeven thema’s weten we zo jaarlijks hoe duurzaam het bedrijfsleven is. Op dit moment staan we op 16,5 procent. Genoeg te doen dus. En het mooie is: jij kan met jouw stage bijdragen aan een hogere score volgend jaar. MVO Nederland is een stichting dus we hebben geen winstoogmerk. We brengen ondernemers uit ons netwerk samen in evenementen, zetten innovatieve verduurzamingsprojecten met ze op én lobbyen voor betere wetgeving. Wet- en regelgeving zijn nu nog lang niet altijd zo ingericht dat ze duurzaam ondernemen eenvoudiger maken. Daarom lobbyen we in Den Haag en Brussel. Kortom: wij zijn de stem van duurzame ondernemers naar de politiek en overheid.

Functieomschrijving

Ook debatten en parlementaire procedures houd je in het oog, en je koppelt relevante informatie terug aan MVO Nederland-collega’s. Je analyseert beleidsstukken en vat ze samen. Verder schrijf je bijvoorbeeld mee aan opiniestukken, position papers en (social media-)berichten. Je denkt en werkt dagelijks mee in een team van 10 communicatie-experts.

Profiel

Jij bent een master of einde bachelor-student met affiniteit met politiek, maatschappelijke ontwikkelingen en communicatie. Je bent proactief en zelfstandig en kunt goed schrijven. Je bent analytisch en kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden. Uiteraard vind je de duurzame transitie belangrijk. We weten dat we met een divers samengesteld team het beste in elkaar naar boven halen. We vinden het fijn als jij daaraan kunt bijdragen.

Aanbod

Een afwisselende stage in een politiek turbulente tijd. Je leert hoe beleidsbeïnvloeding en de media echt werken. De stageperiode loopt van februari t/m juni 2024. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. En wij leren van jou. Wat verder leuk is? Dat we in Utrecht zitten en goed bereikbaar zijn met OV of op fietsafstand van CS Utrecht en dat er volop vrijheid is in het indelen van je werkdag en -plek.

Contact
Siri de Vrijer
Referentienummer
1009751-1700555181

Vacature samenvatting

Opportuniteitstype
Meewerkstage
Sector
Public Sector & Not-For-Profit
Locatie
Utrecht
Bedrijfsnaam
MVO Nederland
Vacature referentie
1009751-1700555181