Stageopdracht - onderzoek buitenlandse markt

Meewerkstage Rotterdam 3 Maanden

Bijgewerkt 04/02/2020

  • Jezelf ontwikkelen in een jong, enthousiast tech team binnen start-up omgeving
  • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid in opstellen van go-to-market strategy

Over onze klant

Clockworks is een groeiende, Rotterdamse start-up, gespecialiseerd in de ontwikkeling van software op basis van Artificial Intelligence en Computer Vision. Clockworks heeft grote, wereldwijde ambities en maakt zich op voor het betreden van de internationale markt met een AI-gebaseerd product. Met deze technologie kan uit foto’s automatisch allerlei informatie gehaald worden. Energiebedrijven en netbeheerders kunnen hiermee hun administratie- en processen verbeteren, met uiteindelijk als doel om de energietransitie te versnellen.

Functieomschrijving

Als stagiair ga je aan de slag met een marktonderzoek dat zich richt op het in kaart brengen van de voor Clockworks relevante internationale markt. Interessante vragen zijn bijvoorbeeld ‘Hoe ziet de internationale markt eruit en welke ontwikkelingen vinden er plaats? Hoe is de markt georganiseerd en welke partijen zijn hierin de belangrijkste spelers? Wat zijn de meest kansrijke en haalbare marktproposities?’

Aan jou de taak om dit te onderzoeken en verder te analyseren. Dit doe je door het verzamelen van informatie via internet, brancheorganisaties, literatuur, interviews, etc. Uiteindelijk bepaal je samen met het team uit al deze informatie een strategie om de markt buiten Nederland te gaan betreden.

Duur en startdatum van de stage is flexibel; 1-6 maanden.

Profiel

Wij zoeken een enthousiaste universitaire of hoger onderwijs student die sterk is in marktonderzoek en zich interesseert in de ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence. Je bent kritisch en analytisch sterk, kunt hoofdzaken van bijzaken onderscheiden en bent vaardig met kwantitatief en kwalitatief onderzoek. Met jouw kritische blik kun je vernieuwende plannen en ideeën op tafel brengen. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid tijdens je stageopdracht, we vinden het belangrijk dat je initiatiefrijk bent en van aanpakken houdt.

Aanbod

Een uitdagende opdracht met ontwikkel mogelijkheden

Een ambitieus en jong, enthousiast team

Een hippe start-up werkomgeving & verzorgde lunch

Platte, informele bedrijfscultuur

Flexibele werktijden

Stagevergoeding

Contact
Noelle Fischer
Referentienummer
2612701-2019001

Vacature samenvatting

Opportuniteitstype
Meewerkstage
Startdatum
Maart 2020
Contractduur
3 Maanden
Sector
Consultancy, Strategy & Change
Locatie
Rotterdam
Vacature referentie
2612701-2019001