Marketing meewerkstage at Carhartt EMEA/PAC

Meewerkstage Amsterdam

Bijgewerkt 21/11/2022

  • Een veelzijdige stage waarbij de stagiaire kennis op marketing activiteiten
  • Een unieke stageplek binnen een bedrijf die al meer dan 130 jaar bestaat

Over onze klant

Carhartt is in 1889 opgericht in Detroit, VS, door Hamilton Carhartt en is nog steeds in handen van de Carhartt familie. Carhartt is de grootste leverancier van werkkleding in de VS en staat bekend als betaalbare werkkleding van goede kwaliteit, gemaakt voor hardwerkende mensen die naast comfort en gemak nét iets meer verwachten van hun kleding en deze ook graag na werktijd dragen. Carhartt B.V. (Europa/Pacific) is sinds 2008 actief op de Europese markt en is gevestigd in Amsterdam, in het Oostelijk Havengebied.

Er werken ca. 68 mensen bij Carhartt EMEA/PAC, waarvan 5 in Duitsland/Zwitserland en 3 in de UK (sales). De formele voertaal bij Carhartt is Engels en als stagiaire maak ook jij onderdeel uit van deze internationale organisatie; er wordt overigens (ook) Nederlands gesproken op de werkvloer maar meetings etc. zijn voornamelijk in het Engels.

Functieomschrijving

De stagiair zal de activiteiten van met name Brand Marketing leren kennen en actief ondersteunen door het uitvoeren van een diversiteit aan taken. Door middel van deze ondersteuning zal de stagiair samenwerken met de leden van het Marketingteam maar ook met de Sales (Benelux en Duitsland), Customer Service en Merchandising teams.

Profiel

• Ondersteuning van de Marketing Coördinator met de content (tekst en beeld) en lay-out van de werkboeken voor onze sales teams (voorjaar/zomer en herfst/winter collectie).

• Ondersteuning van het Marketingteam bij de voorbereidingen voor evenementen zoals presentaties, beurzen, promotiecampagnes etc.

• Ondersteunen van dagelijkse operationele activiteiten verbonden aan de presentatie en promotie van ons merk in merchandising- en marketingplannen.

• Samenwerken met het Marketingteam en andere interne of externe partijen om promotiematerialen te vervaardigen zoals (online) brochures of presentaties en diverse vormen van communicatie.

• Het uitvoeren van een onderzoeksopdracht met betrekking tot onze (eind)consument, afzetmarkten, distributiemodellen, concurrentie binnen onze afzetmarkten, presentatie van en/of branding van ons merk etc.

Aanbod

• Een unieke stageplek binnen een veelzijdig bedrijf (onderdeel van US-moedermaatschappij) die al 130 jaar bestaat en staat voor transparantie, eerlijkheid, authenticiteit en respect.

• Startdatum per februari 2023, indien eerder of later in overleg

• Stagevergoeding van bruto € 300 bruto per maand op basis van 37-urige werkweek (fulltime bij Carhartt)

• Een succesvolle afronding van je stage door persoonlijke aandacht en begeleiding van collega’s en de manager.

Contact
Lourdes Villarico
Referentienummer
2635961-1668510066

Vacature samenvatting

Opportuniteitstype
Meewerkstage
Startdatum
November 2022
Sector
Marketing, Agency & Digital
Locatie
Amsterdam
Vacature referentie
2635961-1668510066