About us

Climax Molybdenum B.V. in Rotterdam is een chemisch bedrijf en een dochteronderneming van Freeport-McMoRan. Freeport is een mijnbedrijf, met het hoofdkantoor in Phoenix, Arizona. Het bedrijf is opgericht in 1912 en beschikt over een aantal koper- en molybdeenmijnen in de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en in Indonesië.

Climax Molybdenum B.V., dat in 1965 met de productie begon, levert technische molybdeenoxide, ammonium-molybdaat en zuiver molybdeenoxide aan klanten over de hele wereld. De fabriek in Rotterdam streeft ernaar de grootste producent van molybdeenchemicaliën te zijn.

Molybdeen is een veelzijdig product. Het is een vrij zeldzaam metaal dat wordt toegepast in staalconstructies, in ruimtevaartonderdelen, als katalysator in de procesindustrie, in gloeilampen, als pigment in verf, in mobiele telefoons en ook in multi-vitamines en voedingssupplementen. Om dit voor elkaar te krijgen werken bij Climax in Rotterdam ongeveer 100 medewerkers, waarvan 40 man in de productie.

Op de productielocatie in de Botlek staan 3 fabrieken op 1 site waar het molybdeen diverse bewerkingen ondergaat om de zuiverheid van het product te vergroten. In iedere fabriek is een operator verantwoordelijk voor het proces.
In de eerste fabriek, de roastplant, wordt grondstof door een roaster gevoerd. Een bijproduct van dit proces is zwaveldioxide. Dit product wordt in fabriek twee, de zogenaamde zuurplant, verwerkt tot een andere grondstof: zwavelzuur. Daarnaast staat fabriek drie, de chemical plant, waar chemisch zuiver molybdenumtrioxide wordt geproduceerd.

Why work for us

Of je nu aan de slag gaat op ons kantoor of in de operatie, bij Climax Molybdenum ben je geen nummertje. Al in je eerste week leer je de organisatie van binnen en buiten kennen. Je volgt bijvoorbeeld een korte training over onze kernwaarden en processen, je krijgt een safety tour waarbij je de plant en alle veiligheidsprocedures leert kennen en je maakt kennis met collega’s op verschillende afdelingen.

Climax Molybdenum kenmerkt zich als informeel bedrijf, iedereen kent elkaar, maar er zijn ook strenge normen en procedures. Veiligheid staat bij ons op nummer één en we letten goed op elkaar.