Over ons

Sport Data Valley is het nationale platform voor analyse van sport en beweegdata. Het project is een samenwerkingsverband tussen onder andere de Hogeschool van Amsterdam (HvA), de Leiden Universiteit, de TU Delft, de Vrije Universiteit en NOC*NSF. Het doel van het platform is om sportdata en onderzoek dichter bij elkaar te brengen. In Nederland wordt veel gesport en veel onderzoek gedaan naar sport. Er is dan ook veel beweegdata beschikbaar maar wel vaak op heel veel verschillende plekken. Met het Sport Data Valley platform proberen we deze data te centraliseren en te analyseren om zo meer inzicht te krijgen in sport en prestatie, en bewegen en gezondheid. Op deze manier kunnen we in de toekomst Nederlanders slimmer, effectiever en duurzamer laten bewegen. We staan aan de vooravond van AI en Big Data en sport en door middel van Sport Data Valley willen we deze stap samen zetten.

Sport Data Valley bestaat uit twee componenten: (1) een online platform waarop sporters, coaches en onderzoekers hun data kunnen zetten en analyseren en (2) offline data labs bij verschillende sportbonden. Bij deze data labs helpen data stewards de sportbonden met hun data organiseren en analyseren.

Waarom bij ons werken?

Sport Data Valley is een project met jonge mensen die allen een passie hebben voor sport, bewegen en data. We werken veel samen met studenten en hebben veel ervaring met het begeleiden van stages en afstudeerprojecten. Op dit moment hebben wij nog geen strakke strategie omtrent de externe communicatie en hoe we Sport Data Valley in de markt willen zetten. Daarom heb je een vrijwel geheel ‘green field’ waarop je jouw creativiteit kan loslaten.