Why should you consider hiring interns?

Afgezien van het feit dat ze een goedkope vorm van arbeid zijn, kunnen goed toegepaste stages en leercontracten voor beide partijen een zeer waardevolle ervaring zijn. De stagiair zal enkele harde en zachte vaardigheden ontwikkelen en ook leren over je sector en functie en als werkgever zal je tegen een lage kostprijs een frisse blik en middelen krijgen.

Bij Page Talent weten we hoe belangrijk het voor studenten en afgestudeerden is om een fantastische ervaring te krijgen bovenop hun universiteitsresultaten. Hoewel we werkgevers aanmoedigen om stages aan te bieden en deze werkervaring te verlenen, zouden we altijd willen adviseren da je een formeel proces doormaakt en niet bang bent om ze te gebruiken voor meer dan het brengen van koffie - je kan net zoveel van hen leren als zij van jou.

Hieronder volgen drie zaken waaraan je moet denken wanneer je overweegt om stageprogramma’s te implementeren:

1. Bied betaalde mogelijkheden aan

Er wordt voortdurend gediscussieerd over het feit of werknemers voordeel halen uit studenten en afgestudeerden wanneer ze stagiairs aanwerven omdat ze meestal niet veel kosten, maar zoals eerder als in aangegeven, kunnen stages en leerprogramma’s een fantastische leerervaring bieden, wat ervoor zorgt dat studenten er graag aan deelnemen. Algemeen bekeken zal je waarschijnlijk een beter kaliber van sollicitanten aantrekken wanneer je een betaalde baan aanbiedt.

Een populaire methode is het aanbieden van meeloopdagen of -weken. Ze hoeven niet noodzakelijkerwijs betaald te worden, maar aanbieden om onkosten te betalen zal ervoor zorgen dat deze programma’s meer gewenst en toegankelijk zijn voor sollicitanten. 

2. Denk op de lange termijn

Je stagiairs zouden wel eens je toekomstige werknemers kunnen worden; het is een manier om aan te werven die weinig risico’s inhoudt omdat je hun vaardigheden en ontwikkelingspotentieel al hebt kunnen beoordelen tijdens hun stage of leerprogramma. 

Wanneer je je stagiairs behandelt als zijnde een onderdeel van je bedrijf en hen toont dat er mogelijkheden zijn om vooruitgang te boeken in hun carrière, zullen ze waarschijnlijk betrokken blijven en hun productiviteit tijdens hun periode bij jou willen maximaliseren in de hoop dat er op het einde van de rit een vaste baan klaar ligt. Je komt misschien tot de ontdekking dat stagiairs reeds vertrouwd en betrokken zijn met je merk en zullen uitgroeien tot loyale werknemers.

3. Extra middelen

Er zijn tijden (zoals piekperiodes of grote projecten) waarbij je tot de conclusie komt dat je een paar weken/maanden een paar extra handen wel zou kunnen gebruiken. Maak optimaal gebruik van de mogelijkheid om echte zakelijke kennis en vaardigheden over te dragen aan iemand die dankbaar is voor de kans om in contact te komen met een werkomgeving.

Er zijn veel aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij de uitvoering van een stage of stageprogramma, maar als je die mogelijkheden op dit moment niet biedt, is het de moeite waard om er plannen voor te maken.

Heb je al een stageplaats die je wilt invullen? Registreer dan vandaag nog bij Page Talent en start met het opstellen van je vacaturetekst.

Join over 80,000 readers!
Receive free advice to help give you a competitive edge in your career.