Elk (half) jaar krijg je een nieuwe aanwas aan stagiairs die met een frisse blik naar jouw organisatie kijken en graag willen leren. Vaak pakken stagiairs hun taken snel op waardoor zij van toegevoegde waarden worden voor jouw team. Helaas vertrekken veel stagairs na hun stageperiode weer, maar het is goed om na te denken over de toekomst en hen te vragen om te blijven. Weten waarom? Wij geven jou vijf redenen.

Vervanging tijdens vakantie

Het einde van een stageperiode markeert vaak ook het aanbreken van de vakantieperiode, of dit nu de zomer- of kerstvakantie is. Veel collega’s zullen op vakantie gaan of vrije dagen opnemen. Stagiaires kunnen tijdens deze periode blijven ondersteunen zodat het werk niet blijft liggen.

Goede overdracht

Wanneer een nieuwe stagiair begint moet hij/ zij eerst nog ingewerkt worden, dit kan even duren. Zeker aangezien zij waarschijnlijk nog niet eerder echt hebben gewerkt en dus veel nieuwe indrukken krijgen. Een soepele overgang helpt hierbij en de voorganger kan hier goed bij helpen. Zo wordt alles goed uitgelegd en vallen taken niet (tijdelijk) stil tijdens het inwerktraject.

Versterking tijdens drukke periodes

Veel stagiairs gaan na hun stage de schoolbanken in om hun verdere curriculum te volgen, maar houden tijd over en vullen deze vaak op met een bijbaan. Deze uren kunnen zij bij jouw bedrijf blijven werken waardoor zij tijdens de drukkere periodes een aantal taken over kunnen nemen. Zij kunnen immers zelf aan de slag aangezien ze al ingewerkt zijn.

Investering voor de toekomst

Over een niet al te lange tijd zullen jouw voormalige stagiairs de arbeidsmarkt betreden. In de huidige economie en arbeidsmarkt blijft de vraag naar goed personeel groeien, waar het aantal beschikbare kandidaten tegelijkertijd daalt. Door hen een plek aan te bieden na het einde van hun stageperiode kun je hen binden en worden ze een waardevolle toevoeging voor het bedrijf op langer termijn.

Zij houden je up to date

Waarschijnlijk hebben zowel jij als je collega's de schoolbanken een aantal jaar geleden al verlaten. Ondertussen blijft de kennis van gerelateerde opleidingen op hogescholen en universiteiten zich ontwikkelen. Jouw (voormalige) stagiairs brengen niet alleen toegevoegde waarde met zich mee vanwege het werk dat zij uit handen nemen, maar ook door de nieuwe inzichten die zij meebrengen. Ze hebben vaak een andere manier van aanpakken en komen met ideeën die anders niet boven tafel hadden gekomen.  

Ondersteuning bij je advertentie? Of heb je andere vragen? Neem hier contact met ons op.